Cum se folosesc corect sculele electrice

Odata ce tehnologia a evoluat, din ce in ce mai multe sectoare au inceput sa creasca. Evolutia industriala si economica au cunoscut perioade infloritoare iar viata oamenilor a inceput sa se imbunatateasca vazand cu ochii, mii de produse si echipamente destinate usurarii lucrului la anumite sarcini facandu-si aparitia. In aceasta categorie intra si sculele electrice.

Sculele si uneltele rudimentare au inceput sa dispara de pe piata, fiind inlocuite de modele mai productive si mai eficiente, dar si mult mai usor de folosit. In realizarea unei sarcini, cu timpul, utilizarea de scule electrice a inceput sa ia proportii uriase.

Oamenii au cautat sa rezolve cat mai repede si cat mai usor sarcinile dificile, aspirand mereu spre progres. Toate domeniile au simtit modificari in timp si aparitia echipamentelor electrice este acum privita ca cel mai mare pas spre progres.

Mesterii ar trebui sa aiba grija ca materialele utilizate sa se preteze pentru scula electrica respectiva.

Pentru a prelungi viata acestor scule, tineti cont de urmatorii pasi:
– Chiar daca aparent sunt usor de folosit si sunt construite astfel incat sa ofere protectie utilizatorilor, in lucrul cu scule electrice trebuie sa se acorde o atentie deosebita sfaturilor producatorilor si instructiunilor de folosire.
– Trebuie avut grija ca materialele folosite sa se preteze destinatiei acelei scule electrice, in primul rand.
– Integritatea masinii – adresati-va unui centru service pentru remediere in cazul defectarii.
– Elementele componente sparte sau lipsa pot agrava functionalitatea masinii sau va pot produce vatamari sau electrocutare. Nu incercati sa reparati singur scule electrice, deoarece ricati sa va accidentati sau sa le deteriorati mai tare.
– lntegritatea cablului de alimentare – nu modificati cablul sau stecherul unei scule electrice. Un cablu de alimentare innadit, dezizolat, modificat, prezinta intotdeauna un risc de electrocutare, atat pentru utilizator, cat si pentru alte persoane care il pot atinge accidental.
– Strangerea suruburilor – suruburile slabite la scule electrice pot duce la dezmembrarea masinii, la aparitia unor defecte majore sau pot produce rani utilizatorului. Fiti atent ca suruburile sa fie bine stranse pe tot parcursul utilizarii.

Ce sa NU faceti in utilizarea de scule electrice:
– Nu utilizati scule si echipamente electrice in medii explozive sau in zonele in care sunt vapori inflamabili si gaze, si nici aproape de lichidele sau praful inflamabil pentru ca aceste scule produc scantei care pot sa genereze foarte rapid un incendiu, mai ales daca mediul favorizeaza acest lucru.
– Nu lucrati neprotejat! Utilizati echipamente de protectie, manusi, masca, ochelari, pentru ca acestea au rolul de a va proteja si a va impiedica sa inhalati praf si alte impuritati ce rezulta in urma utilizarii lor.
– Nu folositi niciodata accesorii supradimensionate!
– Nu folositi niciodata accesorii improvizate! Accesoriile improvizate pentru scule electrice prezinta un permanent risc de producere a unor accidente grave.

Daca luati in calcul aceste detalii si sfaturi, veti folosi sculele electrice in siguranta si veti putea, de asemenea, sa economisiti timp si sa faceti mai putin efort pentru a efectua o anumita operatiune.