Istoric

Temeco îşi are originea la începutul anilor ‘90. Într-o perioadă în care economia de piaţă era încă în stadiul de proiect, un mic grup de colaboratori, cu toţii pasionaţi de automobil, au avut curajul de a începe o afacere.

Cele mai importante momente din istoria Temeco se regasesc in cronologia ilustrata de mai jos.

1991

Începuturile, cu trei garaje

Într-o perioadă în care economia de piaţă era încă în stadiul de proiect, un mic grup de colaboratori, cu toţii pasionaţi de automobil, au avut curajul de a începe o afacere. După mai multe căutări, asociaţii fondatori stabilesc sediul firmei în Calea Dorobanţilor nr. 54 şi încep activitatea de comerţ cu piese auto. Pe spaţiul viran se instalează o copertină şi, mai apoi, se construiesc trei garaje.Content

1993

Noua clădire si primele importuri de piese auto Bosch în România

La 7 Iulie se semnează, la Viena, contractul cu Robert Bosch AG. Imediat după aceea, Temeco face primele importuri de piese auto Bosch în România. Activitatea comercială se mută în primul spaţiu cu această destinaţie, din noua clădire. Content

1994

Perioada pionieratului a continuat cu noi premiere

Se înfiinţează firma ProCar, cu participare majoritară din firma Temeco. Cele două firme formează grupul Temeco. Temeco organizează in premiera nationala o tabăra de design auto.

1995

Noi domenii de activitate

Începe să prindă contur activitatea de comercializare a sculelor electrice Bosch precum şi comercializarea produselor audio Blaupunkt, marcă a grupului Robert Bosch AG. Demarează crearea reţelei de distribuţie a pieselor şi accesoriilor auto în zona de Vest a ţării. Concernul Bosch include Temeco, împreună cu alte două firme din Ucraina şi Bulgaria, într-un program-pilot destinat pieţei est-europene, privind diversificarea gamei de produse şi servicii.

1996

Inaugurarea atelierului de service scule electrice

Completarea serviciilor oferite clienţilor departamentului Scule Electrice se concretizează prin înfiinţarea unui atelier de service. La 26 Aprilie are loc recepţia finală a clădirii din Calea Dorobanţilor nr. 54, primul Bosch Car Service din România. Tot în acest an se efectuează primul import de anvelope Bridgestone / Firestone în România şi se lansează, prin Procar, Cupa Dacia Nova, prima competiţie automobilistică mono-marcă din România.

1997

Specialişti în motorsport

În cadrul Cupei Dacia Nova, Temeco înregistrează încă o premieră: echiparea cu injecţie a unei maşini Dacia participantă la competiţie, iar Procar este furnizor de echipamente de securitate pentru motorsport, la nivel naţional, colaborând cu nume importante în domeniu, precum Titi Aur sau Dacia Piteşti.

1998

Intrarea în marea familie Volkswagen

Reţeaua de distribuţie ajunge la maturitate, Temeco având stabilite trasee precise, care deservesc o reţea de clienţi în continuă creştere. Începe colaborarea cu Porsche România pentru aducerea, în premieră pe piaţa timişoreană, prin Procar, a automobilelor Skoda din noua generaţie, după cumpărarea constructorului ceh de către cel mai puternic producător european de automobile, V.A.G.

2003

Noi produse in portofoliu

Produsele noi pe care Temeco le comercializează începând cu acest an sunt generatoarele şi sculele de mână profesionale. Este iniţiat parteneriatul cu Goodyear Dunlop Tires România, prin care Temeco îşi diversifică gama de produse oferite clienţilor cu mărcile de anvelope Goodyear, Dunlop, Fulda şi Sava.

2016

Focus pe scule electrice

Temeco demarează actiunea de relansare, concentrându-se pe activitatea de consultanţă, vânzări şi service de scule electrice, cu un bogat portofoliul de marci pe care le reprezintă oficial la nivel zonal.