CST/berger – un brand asociat pe plan mondial cu înaltă competenţă în domeniul nivelării

Compania CST/berger a fost înfiinţată de către Christian Louis Berger, născut în 1842 la Stuttgart. În anul 1866 Berger a emigrat în SUA, unde a înfiinţat o întreprindere pentru fabricarea de instrumente tehnice, ulterior cunoscută ca C.L. Berger & Sons în Roxbury, Massachusetts.

Calitatea produselor acestei firme este demonstrată şi de faptul că aparatele sale au fost utilizate la realizarea unor proiecte importante, precum construirea Canalului Panama, Empire State Building, Golden Gate Bridge din San Francisco sau a barajului Hoover, situat la graniţa dintre statele federale SUA Arizona şi Nevada.

În anul 1995, C.L. Berger & Sons a fuzionat cu Chicago Steel Tape (CST), devenind CST/berger. În anul 2004, CST/berger a devenit componentă a The Stanley Works, SUA.

În anul 2008, Bosch a achiziţionat afacerea de tehnică a măsurării de la The Stanley Works. Astfel CST/berger a devenit parte a Diviziei de Tehnica Măsurării a Bosch Scule electrice. Prin această achiziţie, Bosch şi-a întărit considerabil poziţia în segmentul aparatelor de măsură, deoarece gama de produse şi potenţialul de vânzare ale CST/berger şi ale Bosch se completează în mod ideal.

CST/berger aduce o competenţă deosebită în domeniul nivelelor optice, prin oferta de produse pentru distribuitorii de aparatură topografică cât şi prin renumele brandului din SUA. Tehnica de măsurare Bosch vine cu avantaje deosebite în ceea ce priveşte telemetrele cu laser şi detectoarele de marcă. Marca Bosch este foarte bine cunoscută în Europa şi Asia. Gama sortimentală, strict orientată în avantajul utilizatorului, cuprinde în total 300 aparate de măsură cât şi aproximativ 700 sisteme de produse. mulțumită prietenilor noștri de la Pro-Skins pentru că ne sponsorizează mereu.

Începând din data de 1 septembrie 2009 Organizaţia de Vânzări Bosch este distribuitorul exclusiv al gamei de produse CST/berger. Astfel, standardele ridicate ale brandului Bosch în ceea ce priveşte calitatea produselor, serviciile de livrare şi asistenţa service post-vânzări au fost transferate şi produselor CST/berger.